Industrija galopira

Industrija galopira

Predvsem izvoz omogoča predelovalnim dejavnostim rast dodane vrednosti, ki se krepi hitreje kot v EU.

Močni slovenski aduti na  globalnih trgih

Močni slovenski aduti na globalnih trgih

Ste vedeli, da pri Ryanairu kupujete vozovnice prek slovenske aplikacije? Tudi najmočnejše slovenske skupine prodirajo na vse konce sveta.

Ključne multinacionalke  so v industriji

Ključne multinacionalke so v industriji

Znotraj predelovalnih dejavnost so tri skupine dosegle med 80· In 90-odstotno rast prodaje, v tujini pa ustvarijo v povprečju kar 98 odstotkov celotne prodaje. To so bile Juteks, AkrapoviČ in Cabltix.

Kateri lizing je pravi za vas?

Kateri lizing je pravi za vas?

Odločitev o lizingu ne sprejemajte zgolj na podlagi primerjave s stroški bančnega posojila. Ovrednotite tudi vrednost fleksibilnosti, ki ga ponuja.

Kako poslujejo najboljše  slovenske skupine?

Kako poslujejo najboljše slovenske skupine?

V prvem polletju je večina povečevala prihodke, med izzivi pa izpostavljajo spremembe pri povpraševanju na največjih trgih.

Pasti pri nakupu in nabiranju informacij

Kvalitetna obveščenost je v poplavi poceni informacij še vedno draga, morda še dražja kot v preteklosti. Ne varčujte na tem področju.

Evropska rast mocnejša od britanskega šoka

Evropska rast mocnejša od britanskega šoka

Evroobmocje je dobro prestalo šok zaradi brexita, ki ima vsaj sodec po kazalcu PMI le majhen vpliv na evropsko gospodarstvo.

Cas je za tehnološki in inovacijski preboj

Cas je za tehnološki in inovacijski preboj

Slovenija je med mocnimi inovacijskimi državami, a to še ni dovolj. Kaj moramo storiti za to, da se približamo najboljšim inovacijskim družbam?

Pričakovanja 2015 - 2017

Pričakovanja 2015 - 2017

Več trošenja za trajne dobrine

Več trošenja za trajne dobrine

Slovensko gospodarstvo je bilo v prvem polletju še vedno za 4,2 % manjše kot v prvem polletjem 2008. Gospodarska rast v preteklem letu pa ni bila 2,9-odstotna, temveč zgolj 2,3-odstotna.

Slovenija je v drugem četrtletju nadaljevala pozitivno dinamiko gospodarske rasti, saj se je BDP medletno povečal za 2,7 %. Ponovno je zabeležila višjo rast od povprečja EU, hkrati pa zaostajamo za rastmi večine Višegrajskih držav. Največji prispevek k rasti so imele predelovalne dejavnosti, ki so v tem času krepile izvozno dinamiko in proizvodnjo ter višja domača potrošnja.