Ocene in napovedi ključnih makroekonomskih kazalcev

Bralcu ponujajo:

·         Ocena in napoved glavnih makroekonomskih kategorij za Slovenijo

·         Napovedi za Slovenijo 2-krat letno

·         Oddaja napovedi tudi za AIECE – Evropsko združenje neodvisnih konjunkturnih inštitutov

·         Priprava neodvisnih napovedi

·         Izhaja 2-krat letno, 4-6 strani, elektronsko.Stalne rubrike napovedi za:

·         BDP, zasebno potrošnjo, javno porabo, investicije, izvoz in uvoz

·         Inflacijo, brezposelnost, plače

·         razmerje evro/dolar, cene nafte Brent

 

 SKEP – Analitska skupina GZS napoveduje makroekonomske kazalce za Slovenijo – tudi v okviru različnih tujih institucij, kot npr.:

1.      AIECE – Association d'Instituts Européens de Conjoncture Économique 
http://www.aiece.org

V okviru napovedovanja makroekonomskih gibanj SKEP GZS sodeluje z Evropskim združenjem konjunkturnih inštitutov AIECE, katerega član smo od 1993 leta dalje.
SKEP – Analitska skupina GZS dvakrat letno - maja in oktobra - pripravlja neodvisne ocene in napovedi makroekonomskih agregatov in indikatorjev na letni ravni  za Slovenijo (BDP po komponentah povpraševanja, cene, plače, ...), kot tudi za mednarodno okolje. Naše ocene in prognoze predstavimo in objavimo v strokovni publikaciji Konjunkturna gibanja, kot tudi drugih gradivih GZS, spletnih straneh, itd.
 

2.      Bloomberg
http://www.bloomberg.com/
Mesečno
 v okviru napovedovanja makroekonomskih gibanj SKEP GZS pripravlja neodvisne ocene - napovedi inflacije, občasno pa tudi komentarje in napovedi za industrijsko proizvodnjo, plače, stopnjo brezposelnosti, itd.
Napovedi makroekonomskih kazalcev za Slovenijo različnih slovenskih institucij, tudi SKEP redno objavljajo na http://www.bloomberg.com/ 
 

3.      ConsensusEconomics - London 
http://www.consensuseconomics.com/  
Za ConsensusEconomics – vodilno svetovno podjetje za makroekonomske analize, v SKEP GZS mesečno napovedujemo izbrane makroekonomske kazalce za Slovenijo, poleg 10-12 drugih ekonomistov iz različnih domačih in tujih institucij. Eastern Europe Consensus Forecasts tako vključuje preko 150 vidnih vzhodnoevropskih ekonomistov, ki redno mesečno napovedujejo glavne makro kazalce za preko 25 držav.
Napovedi po državah – tudi za Slovenijo mesečno objavijo v reviji Eastern Europe Consensus Forecasts. Možnost dostopa tudi nahttp://www.consensuseconomics.com/Slovenia_Economic_Forecasts.htm  

 

Neodvisne napovedi Analitike GZS so namenjene planerjem, finančnim službam in kontrolingom v podjetjih. Podjetja povprašujejo in uporabljajo tovrstne napovedi za svoja poslovna poročila in strategije za prihodnja obdobja. 

                         

 

Naročilo: "paketa gospodarskih informacij"