Srbski trg raste, Srb pa želi maksimizirati vsak dinar

Srbski trg raste, Srb pa želi maksimizirati vsak dinar

Narašča potrošnja tako primarnih kot sekundarnih dobrin, še vedno pa so problem previsoki davki in dostop do financiranja.

Makedonija kljub negotovosti raste

Makedonija kljub negotovosti raste

Kupci so vedno bolj zahtevni, a se vedno pričakujejo nizko ceno.

Slovenska podjetja naj ciljajo na poljsko

Slovenska podjetja naj ciljajo na poljsko

Internet postaja vse bolj pomemben prodajni kanal v višegrajske države, med katerimi je največ potenciala za Slovenijo na Poljskem.

Na splet tudi po zobno ščetko

Na splet tudi po zobno ščetko

Tudi večji trgovci vse več prodajo prek spleta. V Merkurju bolj raste prodaja bele tehnike prek spletne trgovine kot v trgovskih centrih.

Napoved rasti BDP za 2017

Napoved rasti BDP za 2017

Evropska komisija za leto 2017 napoveduje 1,5-odstotno gospodarsko rast v EU. Pričakovati je, da se bo gospodarska rast dvigovala počasi, saj hitrost okrevanja trga delovne sile in zasebne potrošnje ponovno upočasnjujejo višje cene surovin ter nizke investicije.

Trumpova zmaga

Trumpova zmaga

Aktualen fokus Trumpove administracije je na obnovi in izgradnji infrastrukture. Napoveduje obnove mest, cest, mostov, letališč, šol in bolnišnic. Vendar naj bi to infrastrukturo izdatno financiral zasebni sektor, ki naj bi mu kongres v ta namen odobril 137 mrd USD davčnih oprostitev.

Kako poslujejo najboljše slovenske skupine?

V prvem polletju je večina povečevala prihodke, med izzivi pa izpostavljajo spremembe pri povpraševanju na največjih trgih.

Kateri lizing je pravi za vas?

Odločitev o lizingu ne sprejemajte zgolj na podlagi primerjave s stroški bančnega posojila. Ovrednotite tudi vrednost fleksibilnosti, ki ga ponuja.

Ključne multinacionalke so v industriji

Znotraj predelovalnih dejavnost so tri skupine dosegle med 80· In 90-odstotno rast prodaje, v tujini pa ustvarijo v povprečju kar 98 odstotkov celotne prodaje. To so bile Juteks, AkrapoviČ in Cabltix.

Močni slovenski aduti na globalnih trgih

Ste vedeli, da pri Ryanairu kupujete vozovnice prek slovenske aplikacije? Tudi najmočnejše slovenske skupine prodirajo na vse konce sveta.